FAQ

Undrar du något? Här finns svar på de vanligaste frågorna.

Köpa bil eller mc

Hur kvalitetssäkrar ni fordonen?

Alla objekt har kvalitetstestats på 200 punkter av erfarna mekaniker med senaste utrustningen för fordonsdiagnostik. Vi genomgår även bilens servicehistorik och utför eventuella nödvändiga åtgärdar som service. Fordonet rekonditioneras ut- och invändigt till perfektion. Alla fordon varudeklarerats enligt MRF. Varudeklarationen beskriver bland annat bilens skick, säkerhet och eventuella garantier. Vårt mål är alltid långsiktiga och återkommande kundrelationer vilket vi alltid försöker åstadkomma med att säkra kvaliteten på varje fordon!

Vad ingår i köpet?

När du köper en bil av oss ingår det alltid en uppsättning hjul och vi erbjuder förmånliga priser för dig som önskar köpa till en extra uppsättning. Vilka extradelar och vilken utrustning som ingår just på den bil eller MC du önskar köpa är alltid specificerat i annonsen. Alla våra fordon levereras rekonditionerade och kvalitetstestade. Aktuell MRF garanti på våra bilar får du också på köpet. På de flesta bilar kan vi erbjuda en fri helförsäkring i två veckor, Trygga Mil.

Kan ni hjälpa mig med försäkring?

När du köper ett fordon hjälper vi dig med försäkring så du är trygg direkt.
På de flesta bilar kan vi lägga på två veckors gratis helförsäkring via Trygg Hansa: TryggaMil. Försäkringen täcker skador och ersätter dig med bilens marknadsvärde plus 25% vid köp av annan bil hos utvalda handlare. Vill du heller att vi aktiverar en annan försäkring enligt personligt val och avtal; så gör vi självklart det i samband med att bilen registreras på dig.
Köper du en motorcykel så hjälper vi dig jämföra pris hos olika försäkringsbolag och aktiverar den du tycker blir bäst i samband med köpet.

Kan ni hjälpa mig med fordonslån?

Hos oss kan du snabbt och smidigt finansiera ditt fordonsköp förmånligt direkt via våra finanspartners Santander Consumer Bank, DNB, My Money, Money go med flera som alla tillhör de största aktörerna på marknaden. Du får omgående svar på din ansökan. För att ansöka om lån behöver du kunna legitimera dig och via banken samt besvara på några korta frågor kring din finansiella situation. När finansieringen är godkänd och kontantinsatsen på minst 20% är lagd kan köpet slutföras och fordonet skrivs över på dig. Du kommer sedan att motta månadsfakturor på finansieringen från banken enligt det betalningsupplägget som du har avtalat. Du kan när som helst betala av lånet utan extra kostnad.

För mer info om finansiering och även företagsleasing; klicka dig vidare här: https://www.autolane.se/finansiering/

Vilka garantier har ni?

För utökade garantier på bilar och motorcyklar så samarbetar vi med AutoConcept Insurance AB. Vår samarbetspartner är noga utvald för att kunna erbjuda dig som kund maximal trygghet och du kan vid köpet välja att teckna garanti från 6 – 36 månader till mycket förmånligt pris. AutoConcept har anslutna verkstäder över hela landet som kan hjälpa dig vart du än befinner dig – garantien gäller även när du är ute och reser i Europa!
För din trygghet är vi också anslutna till Motorbranchens riksförbund, MRF. Endast seriösa företag som följer konsumentverkets lagstiftning får vara medlemmar i MRF. När du köper bil från en MRF-handlare får du som kund automatisk och helt kostnadsfritt ta del av branschföreningens utökade garantier när du köper bil. Omfattningen av dessa garantier är beroende av bilens år och miltal; mer om villkor hittar ni här:
https://www.mrf.se/privatperson/garantier-och-kundtrygghet/
Att äga en bil eller MC från oss skall vara både tryggt, smidigt och enkelt!

Vad behöver jag som kund tänka på inför köpet?

När du köper fordon från oss behöver du inte tänka på att få med rätt dokumentation från köpet. Det är vårt ansvar som återförsäljare att se till att all dokumentation bifogas dig.

För att genomföra köpet behöver du kunna legitimera dig med Bank ID och eller ha med dig giltigt ID kort.
Vill du byta in ett fordon vid köpet så behöver du också ha med senaste utfärdade registreringsbevis, däck och eventuell annan lös utrustning som tillhör samt alla nycklar.

Vilka betalsätt accepterar ni?

Betalning via banköverföring, swish eller bankgiro till vårt företagskonto. Vi tar också kortbetalningar av vanliga debetkort på mindre belopp. Kontanter tar vi tyvärr inte då vi har en helt kontantfri anläggning. Inför leverans av ett fordon så måste hela betalningen vara oss tillhanda.

Hur prissätter vi våra fordon?

Vi följer marknaden och prissätter våra fordon förmånligt utefter dessa. Vårt mål är inte att vara absolut billigast, men att vara förmånligast och mest prisvärt utifrån vilket skick, viken kvalitet och trygghet du erhåller vid och efter köpet!

Kan jag köpa ett fordon på distans?

På vår hemsida kan du till alla dygnets tider hitta och reservera den bil eller MC du önskar att köpa! Du kan även undersöka om du får  lån för köpet hos Santander Consumer Bank, detta görs tryggt med BankID. Att göra en sådan reservation är helt oförpliktande för dig som kund. Att genomföra ett köp kan du endast göra från vår anläggning i Kungälv efter att du har pratat med en säljare, fått all information om fordonet du önskar köpa och efter ni har skrivit ett köpeavtal. Har du svårt att ta dig till anläggningen så kan vi i många fall erbjuda hemleverans inom Sverige.

Observera då att köpet inte faller under distanköpslagen, men att du har alla andra rättigheter enligt konsumentköpslagen som en vanlig konsument.

Vad menas med att jag 2 veckors bytesrätt på MC?

Just nu har vi en kampanj på motorcykelköp som innebär att du har 2 veckors bytesrätt.

Bytesrätten innebär att du som kund har tryggheten att kunna byta till en annan MC inom Autolane. Då avgår eller tillkommer prisskillnaden mellan den du vill byta till, samt att vi i bytet debiterar tilläggskostnader vi får för att återställa den MC du byter in till försäljning (så som rekond, ev skador och transport). De 15 fria mil ingar i bytesrätten och antalet överstigande mil kommer att debiteras kund med 25 sek/mil.

Vad gör jag om jag är missnöjd med mitt köp?

Vi eftersträvar långsiktiga och återkommande kundrelationer. Det viktigaste arbetet gör vi inför försäljning då alla fordon genomgår noggranna kvalitetstestar i en professionell verkstad. Skulle något uppstå efter köpet så hjälper vi dig i vår fullserviceverkstad eller via våra samarbetspartners över hela Sverige. Skulle något uppstå som vi inte bedömer att är inom ev. garanti, inom ramen för våra skyldigheter enligt konsumentköplagen eller vår vidsträckta goodwill – och du tycker att vi handlat fel – då kan du kontakta ARN. Även om ARN:s utfall inte är juridiskt bindande så förhåller vi oss alltid till deras rekommendationer.

Sälja bil eller mc

När får jag mina pengar?

När vi köper in ett fordon så betalar vi i regel ut fordonet omgående. Du kan alltså ha pengarna på kontot redan samma dag, men senast nästkommande bankdag. Det samma gäller om vi tar ett fordon i inbyte och inbytesvärdet är högre än nya bilens värde.

Vilka fordon köper ni in?

Vi köper in bra begagnade bilar av alla märken, men är framför allt intresserade av bilar som är välskötta, har gått max 9 000 mil och som äldst är 8 år gamla. Detta gäller vid rena inköp, men självklart sträcker vi oss längre för att göra en inbytesaffär där du byter in din bil mot ett fordon vi har i lager.

På motorcykelsidan så köper vi in hojar av alla märken som är välskötta, har bra servicehistorik och är i ett bra skick! Gränsen för år och miltal är inte lika avgörande här.

Hos oss byter vi även in motorcyklar mot bil och tvärt om!

Vad behöver jag ha med mig vid en försäljning?

För att genomföra försäljningen behöver du kunna legitimera dig med Bank ID och eller ha med dig giltigt ID kort. Du behöver också ha med senaste utfärdade registreringsbevis, samtliga extra däck och eventuell annan lös utrustning som tillhör samt fordonets alla nycklar.

Vi gör alltid kvalitetstest på fordonet i samband med inköpet.