Vi löser finansieringen

snabbt och förmånligt!

Bra att veta om fordonsfinansiering

Att köpa en bil eller annat fordon innebär i de flesta fall att man måste ta ett lån.
Här har vi samlat information om fordonsfinansiering och vad som är viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för en bil eller motorcykel.

Vem kan få finansiering?
Alla som godkänns i en kreditprövning via finansbolaget. För att godkännas i en kreditprövning behöver man exempelvis ha inkomst och inga betalningsanmärkningar.

Kan jag få lånet klart på samma dag?
Ja, absolut! Vi utför kreditansökningen omgående och du får svar direkt.

Finns det krav på kontantinsats?
Enligt konsumentkreditlagen måste vi ta ut en kontantinsats av köparen på 20 %, men detta kan även vara i form av ett inbyte. Väljer du däremot företagsleasing så är det möjligt att lägga 0 % i första förhöjda avgiften. 0 % kontantinsats gäller också om du köper tjänster av oss som service, däck mm.

Vilka finansieringsalternativ erbjuder ni?
Om du köper fordon som privatperson kan du välja mellan klassiskt fordonslån eller lån med restvärde. Köper du för ett företag har du även möjlighet att välja leasing. Skall du serva din bil/mc eller uppgradera den med utrustning så har vi möjlighet att erbjuda räntefritt lån på 24 månader utan kontantinsats!

Fordonslån
En betalningsplan på upp till 6 år med fast månadsavgift. När vald avbetalningstid är klar, är fordonet till fullo nedbetalt. Du kan självklart betala in mer eller allt under pågående period så att lånet löses ut i förtid.

Lån med restvärde
Har som fordonslån en betalningsplan med fast månadsavgift, MEN med ett restvärde vid avslutat kontraktstid. Restvärdet kan vara upp till 50 % av köpesumman. Efter kontraktstiden kan du då förlänga ditt lån, lösa lånet eller byta till en ny bil. Billån med restvärde kan vara en fördel om du byter bil ofta, eftersom det ger en lägre månadskostnad. Byter du bil ofta finns sällan anledning lägga upp lånet på många år, men prata med oss så berättar vi gärna mer.

Leasing
I stället för att köpa bilen hyr du den under en avtalad tidsperiod från 1-3 år med fast månadsavgift. Leasingavtalet fungerar så att restvärdet är tänkt motsvara marknadsvärdet för bilen när avtalstiden är slut.

Kan jag få lån på alla fordon oavsett ålder?
I princip, ja!

Måste jag helförsäkra fordonet jag tar lån på?
När du tar ett lån med bilen eller motorcykeln som säkerhet kräver långivaren att du tecknar en helförsäkring som skall gälla för hela lånets löptid. Vid gällande vagnskadegaranti så godkänns även halvförsäkring.
Det som är bra är att via våra långivare och samarbetspartners har du möjlighet att teckna helförsäkring extra förmånligt! Prata med oss så berättar vi mer om aktuella kampanjer.

Vad är låneskydd och kan jag teckna det?
Låneskyddet fungerar så att det betalar ditt fordonslån om du blir sjuk eller arbetslös. När du tecknar ett billån hos Santander ingår alltid låneskydd i upp till fyra månader, helt utan extra kostnad. Efter tre månader kan du själv välja om du vill fortsätta.

Tycker du fortfarande att det är svårt?
Vi hjälper dig självklart välja den betalningsplan och det finansieringsalternativ som passar just dig och ditt köp allra bäst!